lekkerlevenisdeleus.reismee.nl

....en de verdwenen vetmassa

'You only have a little one', zegt de arts.

En ik denk bij mezelf: dat is een gekke uitdrukking voor een arts. Nicolien heeft ongeveer 4 uur gehuild en geschreeuwd van de pijn. Om de 15 minuten kwamen de pijnen uit de lage buikstreek terug. Je snapt waar ik me zorgen om maak en vraag de zeer duidelijke vraag: 'WHAT????'

'You only have a little problem' zegt de arts nogmaals, en ik zie inderdaad problemen aan de horizon.... De arts gaat verder: ' Only your stomach is a bit upset.....Mijn stomach was bijna ook een beetje upset.....

Na Yangshuo in zuid-China zijn we Chengdu gegaan. Vanuit daar hebben we een 7-daagse tour door Tibet geboekt. Echter in de trein werd Nicolien zo ziek, dat we uit de trein moesten en direct naar het ziekenhuis zijn geracet. Gelukkig was het maar voor één dag. ‘s Middags het ziekenhuis in, twee zakken infuus, twee spuiten in de kontspier en ze kon (bijna) fluitend het ziekenhuis weer uit lopen. Na twee dagen herstellen in een Chinese stad waarvan we nu nog steeds de naam niet weten, zijn we weer de trein ingestapt richting Tibet. Dikke tip voor als je eens niet weet waar je heen wilt op vakantie. De route van de 'hemeltrein' is verschrikkelijk mooi, zeker als je ‘s ochtends ontwaakt met een uitzicht op besneeuwde bergtoppen. Helaas zijn we vrij snel door Tibet heen gegaan ivm de tijdsachterstand door de ziekte, en je (van de Chinezen) niet even een daagje langer mag blijven dan vooraf gepland. Wel moet gezegd worden dat Tibet verschrikkelijk mooi is. Na allerlei mooie dorpjes, bergpassen en Everest Base camp (zie filmpje), kwamen we aan bij de grens met Nepal. Daar hebben we nog even op een bijzondere manier afscheid genomen van China. Aan de grens zijn ze namelijk helemaal niet geinteresseerd in het feit of jij misschien een wapen of drugs ofzo bij je hebt, maar wel of je misschien je lonely planet van Tibet stiekem mee wilt nemen naar Nepal. Daarin staat namelijk de politieke situatie in Tibet beschreven en dat is echt groot geheim en mag niet buiten China terecht komen! Oftewel; de backpacks moesten leeg en die gevaarlijk uitziende Chinees (not) maar lekker tussen onze vuile was graaien, gniffel .

In het verschrikkelijk drukke maar op zijn eigen manier wel leuke Kathmandu was het de beurt aan Bouke om ziek te worden.

'ik voel de kamer bewegen' zeg ik....

Nicolien probeert al 15 minuten of de douche warm wordt, en zegt:

'Bouk, na 3 dagen op bed liggen en nu net je eerste antibioticakuur is begonnen kan ik je moeilijk serieus nemen.'

'Nee nee echt! Ik zie de ventilator schommelen en de regenpijp dansen! En ik zie geen roze olifanten'.

Nicolien kijkt en roept:'' we hebben een aardbeving!!'

Ondanks Bouk ziekte, de 24-uur per dag regen en de aardbeving, hebben we toch nog een beetje genoten van Kathmandu. Maar aangezien we zwaar behoefte hadden aan iets minder mensen die je 'tijgerbalm', 'een trekking' of 'iets te roken' wilde verkopen, zijn we in een 7-uurse hobbelbus naar het rustigere (vergeleken met Kathmandu) Pokhara gestapt. Wel bekend om zijn mooie (ietwat vervuilde) meer en mogelijkheden om de bergen in te trekken. Ondanks aanhoudende ziekteverschijnselen van Bouk (en misschien omdat Nicolien wel erg graag wilde...) zijn we daar toch begonnen aan een trekking door de Annapurna. Om na twee dagen helaas al weer om te keren, omdat het echt niet ging. Na een bezoek aan de dokter en een medicijnenkuur, hebben we toch maar de beslissing gemaakt: we gaan naar huis. Het beste besluit is helaas niet altijd het leukste besluit.

Inmiddels zijn we thuis en hebben we een bezoek aan de tropenarts afgelegd. We hadden veel vertrouwen dat de dokter wel uit ging vinden wat er mis zou zijn, maar toen kwamen de volgende vragen:

Dokter: 'heb je veel op blote voeten gelopen?' Bouke: ' eh ja....'

Dokter: 'heb je veel dieren geaaid?' Bouke: ' eh ja....'

Dokter: 'heb je in een water gezwommen?' Bouke: ' eh ja....'

Dokter: 'was dat zoet water?' Bouke: ' eh ja....'

Dokter: 'heb je wel anti-muggenspul gebruikt?' Bouke: ' eh nee....'

Dokter: 'heb je vlees gegeten?' Bouke: ' eh ja....'

Je snapt het gevoel wat je daarvan krijgt. Geeft niet, zolang Bouk maar weer beter wordt. Inmiddels zijn we 4 dagen thuis en lijkt het alweer stukje beter te gaan. Nog even 7 kg aankomen, de resultaten van onderzoeken afwachten en dan kunnen we hopelijk snel vertrekken naar Sri lanka. Dit natuurlijk omdat het opgehaalde geld (heb jij dat geld trouwens al overgemaakt??? Nee he....., nu doen!) moet worden gedoneerd aan de kinders.

Het volgende bericht schrijven we hopelijk vanuit Sri Lanka!

Dikke kussen,

Nicolien & Bouk

Reacties

Reacties

Mer

Wow zijn jullie echt weer in Nederland... Hoe is het met Bouke?! Wat heftig! Gaat het geld naar Shrilanka of gaan jullie daarmee terug naar Shri Lanja ;). Xxxx

gjalt

Had het bericht (natuurlijk) al gehoord, de vhp trom werkt nogsteeds prima. Ben heel benieuwd hoe het nu gaat en wat er dan eigenlijk voor diertjes in Bouk zijn lichaam hebben rondgewaard...
En kan je nog ff herhalen hoe / waarop ik dat geld over kan maken? Ik neem aan dat de challenge (badmintonnen met lokale verenigings kampioen) gelukt is, zo niet dan geen probleem, de dansfilmpjes hebben het ruimschoots goedgemaakt!!

Rnst

Huh? Overgemaakt? ;-)

Heb zelfs nog op evt. vervolgopdrachten zitten broeden, maar jullie hebben er al zo veel (en zo goed je best!) gedaan, dat ik na jullie laatste mailtje dacht van... misschien maar even niet meer.

Máár... mochten jullie nog wel weer zin hebben in ongebreideld onzinnige opdrachten ('Ooo') en er ook lichamelijk aan toe zijn, dan bedenk ik er nog wel wat voor op Sri Lanka. Laat maar even weten.

Ik zal voor de Sri Lankaanse kinderen daaro nog even mijn reeds overgemaakte inleg verdubbelen. Hopelijk komen jullie daar met een mooi bedrag voor de dag; dat hebben jullie verdiend! (-> snappiejum?)

liefs, Rnst

P.S. In reactie op jullie gemelde ziekteperikelen even een hart onder de riem: de afkorting van mijn Scala account is 'bug'... meer zeg ik niet...

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!